Kimenő számlák

A kimenő számlák kiállítása a számlázó program egyik alapfunkciója. A megszokott kimenő, bevétel számlák mindenben megfelelnek a hatályban lévő törvényi szabályozásnak, amiről cégünk igazolást is kiállít vállalkozásod részére.

Előleg számlát is kiállíthatsz az online számlázó program segítségével, valamint a végszámla elkészítését is könnyedén megoldhatod. A számlák testreszabhatók, rájuk kerülhet a céged logója, egyedi megjegyzések, illetve kedvezmények. Előre megadhatod, hogy milyen elemek szerepeljenek a számlán. Megjelenítheted például a „Fizetve” vagy a „Közvetített szolgáltatást tartalmaz” feliratokat, vagy a program automatikusan feltüntetheti a számlát kiállító, bejelentkezett felhasználó nevét.

Részletekbe menően állíthatod össze a számla tartalmát. Kiválaszthatod, hogy szerepeljen-e rajta a bélyegző, az aláírás helye, megjelenjen-e rajta, hogy a számla eredeti vagy másolat. Fontos tudni, hogy 2010. szeptember 27. óta – amikor hatályon kívül került a 24/1995 PM rendelet 1/F § (1) bekezdése – a számítógéppel, illetve elektronikai eszközzel készített, majd nyomtatott számlán nem kötelező feltüntetni, hogy az eredeti vagy másodpéldány. Vagyis nem jelenthet gondot, ha a számla nyomtatása során technikai probléma adódik, elakad a papír vagy kifogy a tinta, mert újra szabadon kinyomtathatod a számlát. Sőt sem az ÁFA törvény, sem a már említett 24/1995 PM rendelet nem teszi kötelezővé a bélyegző és az aláírás használatát a számítástechnikai eszközzel készített majd később nyomtatott számlák esetében.

A számlázó program PDF  formátumban készíti el a számlákat, amelyeket a rendszerbe ágyazott levelezővel azonnal ki is küldhetsz az ügyfeleknek. Nem kell tehát külön levelezőszoftvert használnod, így a címzésre és az e-mail szövegének megírására sem kell időt szánnod. A jogszabályok azt is megengedik, hogy az aláírás és az „eredeti”, „másolat” szöveg feltüntetése nélkül is hiteles számlákat állíthass ki. Noha a számlán nem kell szerepelnie, hogy eredeti vagy másolat-e, ahogyan az aláírás és a bélyegző sem kötelező, a számla befogadójának mindenképpen ki kell nyomtatnia a számlát ahhoz, hogy az hiteles legyen.

3 hozzászólás “Kimenő számlák

  1. furtdso linopv says:

    Howdy very nice web site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m satisfied to find a lot of useful information right here in the put up, we’d like develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

    http://www.furtdsolinopv.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.